Wist je dat…?

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google

Continue in English.

Onze favoriete feiten en uitspraken van de European FOG Summit 2019

 

  •         Gebaseerd op het Europese project RecOil wordt geschat dat 25% van de energiekosten van rioolzuiveringsinstallaties gerelateerd zijn aan FOG (Fat, Oil and Grease, vet en olie in onze riolen).
  •         Verwacht wordt dat, in 2050, twee derde van de wereldbevolking in stedelijke gebieden woont.
  •         De term ‘fatberg’ (vetophoping) werd in 2015 opgenomen in het Oxford English Dictionary.
  •         Naar schatting wordt er in Canada 250 miljoen Canadese dollar (168.713.000 euro) verspild doordat mensen afval niet in de prullenbak, maar in het toilet gooien.
  •         Er zijn nu op de wereld meer sensoren dan mensen. 

Enkele van onze favoriete uitspraken op het congres…

 

Ik heb een passie voor het beschermen van mijn gemeenschap. Mijn gemeenschap is niet alleen London, niet alleen Ontario en niet alleen Canada; het is de wereld.

Barry Orr, voorlichter riool en controle-inspecteur, City of London, Ontario, Canada

 

Vroeger had 40% van de blokkades in ons stelsel te maken met FOG en hadden we een lijst van 101 locaties waar we vaker langs moesten gaan. Met trots kan ik zeggen dat die lijst teruggebracht is naar 26 locaties. We hebben al vier jaar geen FOG-gerelateerde blokkades meer.

Barry Orr

 

Vochtige doekjes zijn echt handig. Maar kun je ze wel doorspoelen? Hoe onderscheid je de doekjes die je door kunt spoelen van doekjes die niet doorgespoeld kunnen worden? Nou, laat ik daar eens beginnen. Tot dusver ben ik nog geen enkel vochtig doekje tegengekomen die aan de criteria voldoet.

Barry Orr

 

Ik zou graag zien dat we onze successen wat meer vierden, want rioolprofessionals zijn met geweldige dingen bezig, alleen weten we dat niet van elkaar. We moeten ons succes gaan vieren, want ik weet dat het er is.

Barry Orr

 

Onderschat de grote uitdaging van FOG niet. Het lijkt een simpel idee om iets te scheiden. Na 15 jaar in de branche, waarbij ik geluisterd heb naar mensen in Noord-Amerika en de rest van de wereld, is het me duidelijk dat het niet zo eenvoudig is.

Andrew Bird, hoofd futuroloog, Futurologies Consulting

 

Dus zal er altijd FOG in het stelsel zitten – maar kunnen we het op een andere manier verwerken? Kunnen we dit spul verzamelen en als grondstof gebruiken?

Andrew Bird

 

Het rioolstelsel is het spijsverteringsstelsel van een stad – wat er in gaat, moet er ook weer uit.

Barbara Anton, ICLEI – Local Governments for Sustainability

 

Het hele idee van een circulaire economie zit in ons hoofd genesteld. Afval op zo’n manier gebruiken dat het een grondstof wordt. Afvalwater is echt de basis van een circulaire economie.

Barbara Anton

 

Ik denk dat er een grote kans ligt voor de branche en academici om meer samen te werken.

Tom Curran, University College Dublin

 

We noemen het geen vetvallen meer, omdat het geen val is. Dat zou betekenen dat ze gebruikt worden om te voorkomen dat rioolgassen in gebouwen terechtkomen, maar veel van de ontwerpen doen dat niet. Dus noemen we ze hydromechanische vetafscheiders. Er is werkelijk niemand die weet wat ‘hydromechanisch’ betekent. Ze bedachten in 2006 gewoon een naam en we hielden er aan vast.

Ken Loucks, ‘Vetfluisteraar’, Vancouver

 

Het is enorm belangrijk dat meer van ons het gewoon begrijpen, vetafscheiders zijn geen ingewikkelde apparaten.

Ken Loucks

 

Tegen 2030 willen we dat alle FOG omgezet wordt in een grondstof.

Karyn Georges, Hoofd afvalwater advies bij Isle Utilities, GB